Search for:

Cloud Computing… Wat wordt er nu eigenlijk mee bedoeld?

Overal ziet u het, hoort u het en leest u het. We gaan in de Cloud werken, we werken in de Cloud en de Cloud is de toekomst. Maar wat is Cloud computing nu precies?

Cloud computing is simpelweg het leveren van services (zoals opslag, servers, software, netwerkfuncties etc.) via het internet, oftewel de Cloud. Een Cloud server is dan ook niets meer of minder dan een server die aan het internet hangt waarop gebruikers kunnen inloggen op afstand. Met Cloud computing heeft u vanaf iedere locatie en vanaf elk apparaat (smartphone, tablet of pc) toegang tot uw bedrijfsgegevens via uw persoonlijke online bureaublad.

Voordelen van Cloud Computing

Altijd & overal werken
Of u nog op kantoor, thuis of onderweg wilt werken, met Cloud computing heeft u altijd en overal toegang tot uw eigen online bureaublad. Hierdoor is flexwerken nog nooit zo makkelijk geweest. 
20% tot 30% besparen op uw ICT kosten
Harde schijven en servers kunnen de deur uit, want voor Cloud computing volstaat slechts een internetverbinding. Daarnaast wordt er flink bespaard op software licenties en ondersteunend IT-personeel en zijn grote investeringen niet nodig.
Totaaloplossing voor iedere werknemer
Cloud computing is een totaaloplossing voor iedere werknemer inclusief licenties voor Windows en Microsoft Office en de mogelijkheid om eigen applicaties te integreren. Daarnaast is ook de ICT servicedesk inbegrepen in de dienstverlening en zorgen wij ervoor dat uw software altijd up-to-date is. 
Schaalbaar en flexibel 
Cloud computing is volledig aan te passen aan de wensen en behoeften van uw organisatie. Werkplekken zijn zeer eenvoudig en snel uit te breiden en per maand opzegbaar. U betaalt altijd een vast bedrag per gebruiker per maand.
Betrouwbaar en beveiligd
U bent verzekerd van meer continuïteit door het robuuste en dubbeluitgevoerde platform. Het data center van onze ISP is zeer goed beveiligd  en voorzien van uitgebreide brand, stroom en antidiefstal voorzieningen. 
Al uw gegevens veilig in de Cloud
Mocht uw computer vastlopen of verloren gaan in een brand, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over uw bestanden. Al uw gegevens staan namelijk veilig in de Cloud. Daarnaast is ook een tekort aan opslagruimte verleden tijd, omdat de servers zo groot zijn dat ze nagenoeg niet vol kunnen raken. 
Typen Cloud Computing
Er wordt onderscheid gemaakt tussen de Publieke Cloud en de Zakelijke Cloud. De Publieke Cloud is open en dus minder veilig. De Zakelijke Cloud is daarentegen gesloten, zodat uw bedrijfsgegevens altijd veilig worden bewaard. Daarnaast staan onze datacenters in Nederland waardoor ze niet onder de Amerikaanse wetgeving (Patriot Act) vallen.

Binnen de Zakelijke Cloud wordt er onderscheid gemaakt in drie varianten: Shared Cloud, Hybride Cloud en Private Cloud.

Voor meer informatie kunt u altijd telefonisch contact opnemen op 0681657832 of een e-mail bericht sturen naar info@wdic.nl.