Search for:

Hoe wordt mijn website beter vindbaar op Google?

Krijgt jouw site weinig bezoekers uit de organische zoekresultaten? Dan is het zaak jouw website beter vindbaar te maken op Google. Vindbaarheid in de vorm van een positie in de top 50 is namelijk niet genoeg. Voor een optimale zichtbaarheid moet je site op de eerste pagina van Google staan en liefst ook nog eens in de hogere regionen. Hieronder leggen we uit hoe je dat voor elkaar krijgt.

Waarom vind ik mijn website niet op Google?

Als jij je website helemaal niet terug kunt vinden in Google, is er waarschijnlijk sprake van een technisch probleem. Een onjuist ingestelde migratie naar HTTPS of een andere ingrijpende wijziging kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat Google’s bots je site niet meer kunnen vinden. Zodra je dit probleem oplost, is je website ongetwijfeld weer snel vindbaar via Google.

Vind jij je website weliswaar terug in de zoekresultaten, maar op lagere posities dan gehoopt? Ook dan kunnen technische factoren een rol spelen, maar beter is het om je site eerst te controleren op een goede optimalisatie voor de zoekmachine. Een niet-geoptimaliseerde website voldoet vaak minder aan Google’s wensen en laat hierdoor kansen liggen om hoog te ranken.

Je site vindbaar maken op Google

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je de zichtbaarheid van je website gratis kunt verbeteren en zo hogerop in Google kunt komen. Zeer belangrijk is bijvoorbeeld de content die je aanbiedt, omdat deze bepalend is voor de informatiewaarde van je site. Hoe beter de door jou geboden informatie, hoe relevanter de zoekmachine jouw website vindt voor een gegeven onderwerp.