Search for:

Een vraag met mogelijk vele antwoorden.

 

Je weet dat een investering in goede SEO je helpt bij het aantrekken van nieuwe klanten, maar wat is goede SEO? En wat kost SEO eigenlijk? Met SEO zorg je ervoor dat je online gevonden wordt. Het is dé manier om de onbegrensde mogelijkheden van het wereldwijde web te benutten.

Voor vrijwel elke internet gebruiker is Google de allereerste stap tijdens het zoeken van nuttige informatie. Om gevonden te worden in Google moet je bij de eerste zoekresultaten horen. Hoe hoger jij verschijnt op de zoekresultatenpagina, hoe meer verkeer je trekt. Weet je niet waar je moet beginnen? Lees je tegenstrijdige verhalen over wat de kosten van SEO zijn? Wij zetten de mogelijkheden voor ieder budget op een rijtje.

Een goed online marketing plan moet zichzelf natuurlijk wel terugbetalen. Het liefst zo snel mogelijk.

 

Wat kost goede SEO?

 

Hoewel de vele voordelen van goede SEO vaak wel duidelijk zijn, kunnen de kosten van een effectieve SEO-strategie sterk variëren. Hoe dan ook, SEO moet als een investering worden gezien waarbij continuïteit van cruciaal belang is.

Juist omdat SEO als een investering moet worden gezien is een adequate voorbereiding onontbeerlijk. Elke euro mo0et zich terugbetalen.

Tegelijkertijd moeten de vooropgestelde doelen realistisch en haalbaar zijn. SEO betaalt zich namelijk minder snel uit dan Adwords (Google advertentie’s ook wel ‘PPC’ genoemd). Maar mits goed uitgevoerd, is het rendement op SEO op lange termijn veel hoger.

 

Aan welk budget moet worden gedacht?

 

Wat SEO precies kost, hangt af van meerdere criteria zoals de niche, concurrentie, het aangeboden product en de doelen. Globaal gezien kan de volgende verdeling worden gemaakt:

 

Lokaal bedrijf

 

Als je te maken hebt met weinig concurrentie en beschikt over een website met weinig pagina’s, dan kom je al een eind met enkele uren per maand. Een dergelijk traject is geschikt voor lokale bedrijven en winkels. Het aantal aanpassingen aan de website content zal laag liggen, terwijl de focus ligt op.

Geschatte kosten per maand: €250 – €350 per maand

 

Middelgrote bedrijven

 

Bedrijven met beperkte SEO eisen of zoekwoorden met een gemiddeld concurrentieniveau komen terecht in deze categorie. De SEO activiteiten richten zich op het continu creëren van content, verzorgen van hoge kwaliteit linkbuilding en het optimaliseren van conversies, alsmede een gebruiksvriendelijke en functionele website. Valt jouw bedrijf binnen deze categorie? Verwacht dan de volgende SEO kosten.

Geschatte kosten per maand: €450 – €750 per maand

 

Concurrerende markt

 

Hieronder vallen bedrijven die te maken hebben met hevige concurrentie, een groot portfolio en een grote website. Bedrijven uit deze categorie moeten altijd gebruik maken van gevestigde SEO bureaus met bewezen resultaten. Dat betekent een compleet online team dat bestaat uit een professionele  content en copywriter en conversie specialist.

Het is bijna alsof je een afwisselende fulltime online marketeer in dienst van jouw organisatie hebt.

Geschatte kosten per maand: €800 – €2500 per maand

 

Geduld is een schone zaak

 

Hoe hoog het budget ook ligt; wees realistisch en houd er rekening mee dat online marketing een doorlopend proces is. Daadwerkelijke resultaten betalen zich pas na verloop van tijd uit. Want SEO richt zich op de natuurlijke kant van online marketing. Daarbij moet het dus vooral natuurlijk ogen. Snelle SEO trucjes bestaan niet meer. De Google algoritme is verder ontwikkeld en bestraft dergelijke praktijken.

 

 

Wat kost SEO bij WDIC, en hoe pakt WDIC dit aan?

 

Jouw doelstellingen en ons SEO advies zijn het begin van het traject. Onze SEO-specialisten beginnen met een zorgvuldig en op maat SEO-advies. WDIC voert verschillende analyses uit om tot een volledig SEO advies te komen. Van technische analyses en een zoekwoordenonderzoek tot een concurrentieanalyse.

We geven je vervolgens een overzicht van de verbeterpunten waarmee jouw website ‘SEO-proof’ kan worden gemaakt. Denk aan het optimaliseren van de website. Hiervoor kan het nodig zijn dat onze webdeveloper aan de slag gaat of dat er nieuwe content gecreëerd moet worden. Onze tekstschrijvers gaan dan aan de slag om SEO geoptimaliseerde landingspagina’s en blogartikelen te schrijven.

 

Is de website ”SEO-proof”? Dan start het maandelijkse SEO traject.

 

Het SEO traject is een traject waarbij we je helpen bij het vindbaar maken, door jouw website te laten stijgen in de Google zoekresultaten. Dit doen wij door ongoing SEO advies en linkbuilding. Het ‘link builden’ gebeurt maandelijks, gedurende 6 maanden. 

Het doel is het verkrijgen van kwalitatieve verwijzingen naar jouw website. We zullen daarbij ook een beroep doen op jouw netwerk en geven wij adviezen mee om deze tevens op een natuurlijke manier te verwerven. Het aantal en de kwaliteit van deze linkjes ziet Google als aanbevelingen en wegen mee in je posities in de zoekresultaten.

Alle SEO trajecten zijn inclusief voortgangsrapport. Hierin vind je onder andere de positie van jouw belangrijkste zoekwoorden.

 

 

Onze SEO trajecten

 

* Basis (linkbuilding)

* Standaard (linkbuilding & ongoing SEO advies)

* Intensief (linkbuilding & ongoing SEO advies & bloggen)

 

Wat wil jij bereiken met SEO? Neem vrijblijvend contact op met onze SEO-expert. Voor elk SEO-vraagstuk hebben wij het antwoord.